PhpBB is een populaire plugin om een eigen community op het internet te starten. Met behulp van PhpBB kun je in een handomdraai je eigen forum maken en beheren. Bezoekers kunnen op deze wijze met elkaar communiceren zonder dat ze tegelijk online zijn.

phpBB is eenvoudig in gebruik en beschikbaar in meerdere talen. Je kunt zelf bepalen of gasten mee mogen discussiëren of dat alleen geregistreerde personen kunnen reageren. Daarnaast kun je de vormgeving van je forum zelf aanpassen. Je kunt namelijk het kleurgebruik aanpassen, banners plaatsen of je huisstijl integreren.

phpBB is een populaire plugin en hierdoor is er een fanatieke community ontstaan van phpBB gebruikers die andere willen voorzien van hulp en aanpassingen. Er bestaan diverse supportwebsites die zorgen voor Nederlandstalige informatie, vertalingen en hulp. Behalve deze ondersteuning worden er ook steeds nieuwe stijlen en aanpassen gemaakt die beschikbaar zijn voor iedereen.

phpBB hosting bij VIP Internet

Naast een domeinnaam heb je ook een hosting pakket nodig wanneer je phpBB wilt gaan gebruiken. Een hosting pakket zorgt ervoor dat je je forum live kunt zetten. VIP Internet heeft vier hosting pakketten waar je uit kunt kiezen. phpBB kan in combinatie met ieder hosting pakket worden aangevraagd. Wanneer je forum veel bezoekers ontvangt of groeit, kun je je hosting pakket kosteloos upgraden.