phpBB is een populaire plugin om een eigen community op het internet te starten. Met behulp van phpBB kun je in een handomdraai je eigen forum maken en beheren. Bezoekers kunnen op deze wijze met elkaar communiceren zonder dat ze tegelijk online hoeven te zijn.

phpBB is eenvoudig in gebruik en beschikbaar in meerdere talen. Je kunt zelf bepalen of gasten mee mogen discussiëren of dat alleen geregistreerde personen kunnen reageren. Daarnaast kun je de vormgeving van je forum zelf aanpassen. Je kunt namelijk het kleurgebruik aanpassen, banners plaatsen of je huisstijl integreren.

phpBB is een populaire plugin en hierdoor is er een fanatieke community ontstaan van phpBB gebruikers die anderen willen voorzien van hulp en aanpassingen. Er bestaan diverse supportwebsites die zorgen voor Nederlandstalige informatie, vertalingen en hulp. Behalve deze ondersteuning worden er ook steeds nieuwe stijlen en aanpassingen gemaakt die beschikbaar zijn voor iedereen.

phpBB hosting bij VIP Internet

Naast een domeinnaam heb je ook een hostingpakket nodig wanneer je phpBB wilt gaan gebruiken. Een hostingpakket zorgt ervoor dat je je forum live kunt zetten. VIP Internet heeft vier hostingpakketten waar je uit kunt kiezen. phpBB kan in combinatie met ieder hostingpakket worden aangevraagd. Wanneer je forum veel bezoekers ontvangt, kun je je hostingpakket altijd upgraden.