Je krijgt een placeholder pagina van VIP Internet te zien wanneer je een hosting pakket hebt besteld maar nog geen website hebt gemaakt op je domeinnaam. Wanneer je website echter niet zichtbaar is nadat je bestanden hebt geüpload via de FTP server, dan kan dit drie oorzaken hebben.

Verkeerde directory

Als je inlogt in je FTP kom je binnen in de directory web. Hier kun je de bestanden van je website plaatsen. Plaats je hier een nieuwe map met daarin alle bestanden van je website dan zal je website alleen getoond worden op www.je-domeinnaam.nl/naam-van-je-map.

Verkeerde bestandsnaam

Het is noodzakelijk dat je eerste pagina altijd index.html of index.htm heet. Wanneer iemand je website bezoekt, gaat de server op zoek naar een index bestand. Het is mogelijk dat de standaardpagina index.php heet. Deze dien je te verwijderen wanneer je de eerste pagina index.html of index.htm hebt genoemd. Er mag namelijk maar één index bestand op je website staan om je website optimaal te laten presteren. Let er bovendien op dat je de bestandsnaam niet met hoofdletters schrijft, de server herkent het bestand dan mogelijk niet.

Cache van je browser/ provider

Wanneer je je domein hebt bezocht voordat je je website hebt geüpload, dan is de vorige situatie mogelijk opgeslagen in het tijdelijke geheugen van je browser. Dit kun je eenvoudig oplossen door de pagina opnieuw te laden of door de geschiedenis van je browser leeg te maken.