Waarmee kunnen wij je helpen?

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Wanneer je een website hebt is het belangrijkste dat je ook bezoekers krijgt. Zoekmachine optimalisatie is één van de goedkoopste manieren om meer bezoekers naar je website te krijgen. Zoekmachine optimalisatie wordt ook wel Search Engine Optimization (SEO) genoemd. Hieronder verstaan we het verbeteren van je website om zo beter vindbaar te zijn in de zoekmachines.

 

Zoekwoorden

 

Wanneer je wilt dat je website beter gevonden wordt in zoekmachines, dan is het van belang om te bepalen op welke zoekwoorden je wilt dat je website gevonden wordt. Het is van belang om zoekwoorden gelijkmatig over je pagina’s te verdelen. Je kunt je het beste op maximaal twee zoekwoorden per pagina richten.

 

Zoekwoorden kunnen breed (tafel) of zeer specifiek (eikenhouten tuintafel) zijn. Over het algemeen is het zo dat men meer zoekt op brede zoekwoorden.

 

H1 kop

 

Kopteksten geven structuur aan een tekst. In de koptekst wordt het belangrijkste zoekwoord omschreven. De belangrijkste koptekst noemen we ook wel de H1. De H1 kop van een artikel moet kort en bondig zijn. Het bestaat uit hét belangrijkste zoekwoord waarop bezoekers zullen gaan zoeken. Het is aan te raden om niet meer dan één H1 kop te gebruiken. Je kunt de andere kopteksten een H2 of een H3 kop geven. Dit worden ook wel subkoppen genoemd.

 

Title

 

Een title tag is belangrijk om je bezoekers te verleiden om naar je website te gaan. Het vertelt namelijk waarover je website of pagina gaat. Deze titel is in de zoekresultaten van Google duidelijk zichtbaar in het blauw. Daarnaast wordt de title tag ook vertoond in de tab van je browser wanneer je de pagina hebt geopend. Een geslaagde title tag is kort en bondig en bestaat uit maximaal 60 tekens.

 

Meta description

 

De meta description is de tekst die wordt vertoond in Google. Het betreft een beschrijvende tekst over de inhoud van de website en bevat een aantal belangrijke zoekwoorden. De omschrijving mag uit maximaal 160 tekens bestaan.

 

URL

 

Een van de manieren waarop je je website kunt optimaliseren is om een leesbare URL vast te leggen met daarin focus zoekwoorden.


Niet gelukt of toch nog een vraag? Neem dan contact met ons op