Een bezoeker van je website heeft geen zin om lang te wachten voordat de website volledig is geladen. Snelheid is dus belangrijk om geen bezoekers kwijt te raken. Er zijn veel mogelijkheden om de laadtijd van je website te meten. Wanneer je inzicht wilt krijgen in de snelheid van je website, dan raden wij je aan één van de volgende tools te gebruiken.

Webpagetest.org

Op webpagetest.org kun je de snelheid van je website testen. Daarnaast geeft deze handige tool aan waar je je website nog kunt verbeteren. Webpagetest test de snelheid van je website vanaf verschillende locaties en daarnaast wordt er direct gekeken hoe je website er in verschillende browsers uit ziet.

Google webmastertools

Google webmastertools is een programma van Google waarmee gemeten kan worden of je zoekmachine marketing technieken succesvol zijn. Met behulp van de site prestaties kun je de laadtijd van je website achterhalen.

Zie ook snelheid testen zonder DNS aan te passen