FTP is de afkorting voor File Transfer Protocol. Met een FTP programma kun je bestanden uitwisselen met onze servers. Met FTP kun je bestanden die op een andere computer staan kopiëren naar je eigen computer (downloaden) of je kunt bestanden die op je eigen computer staan naar een andere computer kopiëren (uploaden).

Er zijn veel verschillende FTP programma’s die je kunt gebruiken, wij adviseren je echter om FileZilla te gebruiken.

FileZilla FTP

FileZilla is een overzichtelijk FTP programma om snel en eenvoudig bestanden naar een FTP server te sturen en op te halen. Daarnaast heeft FileZilla een gebruikersvriendelijke interface waarop je in een oogopslag alles kunt overzien. Wanneer je FileZilla wilt gaan gebruiken raden wij je aan om de handleiding FileZilla te volgen. In de handleiding wordt beschreven hoe je FileZilla kunt gebruiken om bestanden te uploaden naar je website.