Je kunt bij VIP Internet de statistieken van je website bekijken in het online klantenportal MijnVIP. Wij houden voor jou statistieken bij op basis van de logbestanden op de webserver. Deze statistieken geven een goede indicatie van de hoeveelheid verkeer naar je website. Echter wanneer je gedetailleerdere statistieken wilt bekijken over je website en je bezoekersaantallen, dan adviseren wij je om Google Analytics te gebruiken.

Bezoekersaantallen website

In de statistieken die je op MijnVIP kunt inzien zul je de volgende termen tegenkomen: Hits, Files, Pages en Visits.

Hits

Een hit is een poging tot het ophalen van een bestand van je website. Wanneer een bezoeker op je website komt dan wordt aan de webserver gevraagd om de pagina te laten zien. Alle afbeeldingen, muziek- en video bestanden die op deze pagina staan worden bij de webserver opgevraagd en tellen als een hit. Wanneer een pagina op je website drie afbeeldingen bevat, dan worden er vier hits geregistreerd (de pagina + de drie afbeeldingen). Het aantal hits zegt dus niets over het aantal bezoekers van een pagina.

Files

Elke hit van de bezoeker zal door de webserver worden beantwoord met een bestand. Dit kan een HTML pagina zijn maar ook een afbeelding of audiobestand. Het aantal files zal lager zijn dan aantal hits. Dit komt omdat je browser afbeeldingen en dergelijke tijdelijk opslaat op je eigen computer. Wanneer je de pagina nogmaals bezoekt, hoeven de bestanden niet nogmaals worden opgevraagd bij de webserver.

Pages

Met pages bedoelen we het aantal opgevraagde pagina’s door je bezoekers. Een page is een totale webpagina.

Visits

Visits zijn het aantal unieke bezoekers op je website. Een persoon die kort na elkaar pagina’s op je website bekijkt, wordt geregistreerd als één bezoeker. Wanneer het tijdsverschil tussen het bezoeken van je website groter is dan de vooraf ingestelde waarde dan wordt de bezoeker beschouwd als een nieuwe bezoeker. De standaard tijd die is ingesteld is 30 minuten. Wanneer een bezoeker je website dus om 14.00 bezoekt en nogmaals om 19.00 dan worden er twee visits geregistreerd.

Supportvideo statistieken bekijken

In onderstaande supportvideo wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de statistieken kunt bekijken van je webdomein in mijnVIP.