Cloud hosting houdt in dat de hosting plaats vindt op cloudservers. Het voordeel van cloudservers is dat het mogelijk is om de capaciteit "on the fly" aan te passen. Dit soort servers worden aangemaakt op een cloudoplossing. De cloud is een grote verzameling van verschillende servers die via het internet met elkaar verbonden zijn.

Cloud servers kunnen door ons per direct worden voorzien van extra geheugen, opslag capaciteit en CPU. Dit biedt klanten hoge flexibiliteit. Zo kan er bijvoorbeeld tijdelijk extra bandbreedte, processorkracht of geheugen worden toegekend wanneer je extra drukte verwacht op je server door bijvoorbeeld aandacht voor je bedrijf in landelijke media.