Je huurt bij zowel een hosting pakket als een Managed VPS een ruimte of een server en deelt deze met meerdere gebruikers. Het verschil tussen een hosting pakket en een Managed VPS is echter dat de performance van je website bij een hosting pakket beïnvloed kan worden door de andere gebruikers. Bij een Managed VPS heb je een afgeschermd gedeelte op een eigen server en ben je niet afhankelijk van de andere gebruikers.

Een Managed VPS heeft een eigen besturingssysteem. De server wordt verdeeld in vijf ruimtes en iedere MVPS op een server is een eigen gedeelte. Daarnaast is het geheugen en de schijfruimte bij een Managed VPS groter dan bij het grootste hosting pakket dat wij aanbieden. Wanneer je merkt dat je herhaaldelijk over je limiet heen gaat bij je hosting pakket dan raden wij je aan om over te stappen naar een Managed VPS.