Plesk: E-mailgebruiker aanmaken op de Plesk-omgeving - VIP internet

In de Plesk-omgeving is het vrij eenvoudig om de e-mailgebruikers te beheren.

Let op: voor deze handleiding is vereist dat je reeds bent ingelogd in de Plesk-omgeving. Mocht je niet weten hoe dit moet kijk dan naar de handleidingen: Inloggen in Plesk-omgeving via mijn.vip.nl en Inloggen in Plesk-omgeving via klanten.vip.nl.

Stap 1: om een e-mailgebruikers toe te voegen, navigeren we in de Plesk-omgeving naar het Websites & Domains overzicht. Klik in het menu aan de linkerzijde op Websites & Domains om in het overzicht terecht te komen:

5k2hKjtzkNjlFSGjYTTKFIxXBBfaOyD4OQ

Stap 2: zoek het gewenste domein en klik op Mail Accounts. In dit voorbeeld kiezen wij het domein viphandleidingen.nl:

qqF3Y8Se0o0NcrehSjlpWx0bXMrhUJauwg

Stap 3: klik op Create Email Address om een nieuw e-mailadres toe te voegen:

9ZTULmC7tzeFNSsryIhaLdX8xXIefEYRQQ

Stap 4: in het volgende venster vul je het gewenste e-mailadres in bij Email address. In dit voorbeeld kiezen wij voor info@viphandleidingen.nl. Tevens is het mogelijk om een extern e-mailadres op te gevel onder External email address welke in de toekomst gebruikt zou kunnen worden om het e-mailwachtwoord te resetten:

Pg6owczLG6QRNYutKk6REx-A9nuxP9hL5A

Stap 5: vervolgens vul je tweemaal het wachtwoord in, éénmaal bij Password en éénmaal bij Confirm Password. Daarnaast is het mogelijk om de e-mailbox grootte te wijzigen. De standaard grootte bedraagt 2 GB. In het voorbeeld kiezen wij voor de standaard grootte:

DLFFZ1Y3Izu2DBLu2PzuRTTWnTPOEld_cQ

Stap 6: nadat je alles hebt ingevuld klik dan op OK:

J
Jelle is the author of this solution article.