Een e-mailalias is een extra e-mailadres dat je aan je mailbox kunt koppelen. Met een e-mailalias kun je wel berichten versturen en ontvangen maar het alias heeft geen eigen inbox. E-mails die naar een e-mailalias worden verstuurd komen terecht in de inbox van het e-mailadres waaronder het alias is aangemaakt.

Stel je hebt het e-mailadres info@jedomeinnaam.nl aangemaakt maar wilt ook bereikbaar zijn via informatie@jedomeinnaam.nl. Je wilt echter niet twee e-mailboxen aanmaken maar zorgen dat beide e-mailadressen uitkomen op één e-mailbox. In dat geval maakt een e-mailalias ‘informatie’ aan bij het e-mailadres info@jedomeinnaam.nl.

E-mailalias instellen


Je kunt je e-mail gegevens beheren in het online klantenportal MijnVIP. Hier kun je ook je e-mailaliassen instellen.


  1. Klik hiervoor in het hoofdmenu op de domeinnaam waarvoor je een e-mailalias wilt instellen.
  2. Ga naar ‘Email-gebruikers’ in het tabblad ‘SiteAdmin’.
  3. Klik vervolgens op het e-mailadres dat je als ‘hoofd adres’ wilt gaan gebruiken. Je krijgt nu een overzicht te zien van je e-mailgegevens.
  4. Onder het kopje ‘Email-adressen’ kun je de aliassen invullen. Je hoeft alleen maar in te vullen wat voor de @ komt te staan.

Je kunt bij VIP Internet een onbeperkt aantal e-mailaliassen instellen.


Hoe werkt een e-mailalias?


Wanneer er een e-mail wordt gestuurd naar een e-mailalias dan komt deze e-mail automatisch terecht in de inbox van het onderliggende e-mailadres. Een naar informatie@jedomeinnaam.nl verstuurd e-mailbericht komt terecht in de inbox van info@jedomeinnaam.nl. Het is wel mogelijk om e-mail te versturen via je e-mailalias. De ontvanger krijgt dit adres dan ook te zien. Wanneer men deze beantwoordt komt de e-mail automatisch in de inbox van het onderliggende e-mailadres terecht.