SMTP is de afkorting voor Simple Mail Transfer Protocol. Een SMTP server is verantwoordelijk voor het versturen van e-mail.

E-mail instellen

Wanneer je een e-mailprogramma wilt instellen, bijvoorbeeld op je laptop of smartphone, dan wordt er gevraagd om de server voor uitgaande mail oftewel de SMTP server. Je kunt deze gegevens terugvinden in de e-mail die je van VIP Internet heeft ontvangen nadat je bestelling is verwerkt. Je kunt ook gebruik maken van: smtp.vip.nl. Dit werkt bij alle domeinen die bij VIP Internet geregistreerd zijn.
De standaard instellingen voor VIP Internet vind je hier.