Het is mogelijk om je eigen mailserver te koppelen aan je domeinnaam. Hiervoor moet je je DNS-instellingen aanpassen. De instellingen hiervoor kun je zelf beheren in MijnVIP. Je kunt in dit artikel lezen wat de basis is om met een eigen DNS record te werken.

Het koppelen van je mailserver aan je domein kan op drie manieren:

• Je kunt onze spamfilter-/fallbackservers blijven gebruiken en deze servers je mail laten bezorgen. Voordeel is dat je mailserver wordt beschermd tegen spam, daarnaast houden wij de mail vast als je server niet bereikbaar is. Later kan de mail dan alsnog worden bezorgd.
  • Je kunt er ook voor kiezen onze spamfilter-/fallbackservers niet te gebruiken. De mail wordt dan rechtstreeks op je server afgeleverd zonder onze tussenkomst.
  • Tot slot kun je gebruik maken van een POP-connector om je mailbox te lezen. Je server haalt de mail dan via een POP-verbinding van onze mailserver af. Voordeel is dat nieuwe mail ook te lezen is als je mailserver niet werkt. Nadeel is dat de mail dan vertraagd kan binnenkomen en dat er geen mail binnenkomt als er een storing is op onze mailserver.

Hier vind je onze handleidingen als je je domein wilt koppelen aan Office365 of Google Apps.

Onze spamfilter en fallbackserver gebruiken

Alle klanten met een e-mailpakket of een hostingpakket maken gebruik van onze spamfilter en fallbackserver. Deze server levert uiteindelijk de mail voor je domein af op mail.jedomeinnaam.nl. Als je deze dienst wilt blijven gebruiken maar de mail op je eigen server wilt ontvangen, dan kun je het DNS-record voor mail.jedomeinnaam.nl aanpassen naar het IP-adres van je mailserver. Dit ziet er dan als volgt uit

mailserver

Let op! Onze filterserver levert volgens de standaardinstellingen af op poort 25. Als dit aangepast moet worden dan kun je daarvoor contact opnemen met onze Servicedesk.

Heb je geen hostingpakket of e-mailpakket op je domein maar wil je toch gebruik maken van onze spamfilter en fallbackserver in combinatie met je eigen mailserver dan kun je voor € 19,95 (exclusief BTW) per jaar deze dienst laten activeren. Neem hiervoor contact op met onze Servicedesk.

Onze spamfilter en fallbackserver niet gebruiken

Wil je geen gebruik maken van van onze spamfilter en fallbackserver dan is het belangrijk om de MX-records van je domein aan te passen. De MX-records van een domein bepalen namelijk op welke server de mail als eerst wordt afgehandeld. Een MX-record kan geen IP-adres zijn. Wil je toch op een IP-adres afleveren dan zul je het MX-record moeten laten verwijzen naar een ander A-record. Dit ziet er dan als volgt uit:

mailserver

Let op! In deze situatie kunnen wij je op geen enkele manier meer ondersteunen met e-mail voor je domein. Raak je dus e-mail kwijt of denk je dat er mail niet binnenkomt, dan zul je contact op moeten nemen met de beheerder van je mailserver

Gebruik maken van een POP-connector

Het gebruiken van een POP-connector is een goede optie om mail van oude mailboxen van oude domeinen nog op te halen op je mailserver. Je kunt je mailserver verbinding laten maken met onze mailserver om de mail via POP op te halen. De instructies hiervoor vind je in de handleiding van je mailserver. De mailboxen kun je beheren via MijnVIP