Schijfruimte is de totale ruimte die je tot beschikking hebt voor je website, e-mail en databases. Hoeveel schijfruimte je nodig hebt, is afhankelijk van je website. Schijfruimte is ondergebracht in een hostingpakket. Je kunt bij VIP Internet kiezen uit vier hostingpakketten. De hoeveelheid schijfruimte verschilt dus per hostingpakket.

Wanneer je website veel pagina’s of afbeeldingen bevat zul je meer schijfruimte verbruiken dan wanneer je een eenvoudig blog hebt. Afbeeldingen vragen meer schijfruimte dan tekst. Wanneer je een website wilt gaan maken dien je hier dus rekening mee te houden. Daarnaast nemen ook databases en applicaties schijfruimte in beslag.

Schijfruimte bekijken

Als klant van VIP Internet kun je je verbruikte hoeveelheid schijfruimte bekijken in het online klantenportal MijnVIP. Klik op de hoofdpagina op de domeinnaam waarvan je de schijfruimte wilt weten. Klik vervolgens op ‘Schijfruimte’ onderaan de pagina. Je krijgt nu een overzicht te zien van de schijfruimte die je in gebruik hebt en wat je limiet is. Daarnaast kun je in één oogopslag zien wat je vrije ruimte is en hoeveel bestanden je op je website hebt geplaatst.

Schijfruimte verhogen/ upgraden hostingpakket

Wanneer je merkt dat je de limiet van je schijfruimte nadert kun je ervoor kiezen om het aantal bestanden op je website te verminderen of om je hostingpakket te upgraden. Je hebt bij VIP Internet de keuze uit vier hostingpakketten. Hoe groter je hostingpakket, hoe meer schijfruimte. Je kunt je hostingpakket eenvoudig upgraden in MijnVIP. De stappen staan hieronder beschreven.

1. Klik op de hoofdpagina in het linkermenu op ‘Upgrade pakket’.
  2. Je krijgt nu een overzicht te zien van de beschikbare diensten. Daarnaast kun je bovenin zien welk hostingpakket je momenteel hebt. Kies het hostingpakket dat je wilt bestellen en klik op ‘Doorgaan’.
  3. Je krijgt nu een overzicht van de verschillen in oude en nieuwe situatie te zien. Klik op ‘Bevestigen’ om je bestelling door te voeren.
  4. Zodra de bestelling is doorgevoerd ontvang je van ons een e-mail.