Dataverkeer is het aantal GB dat wordt verbruikt wanneer bezoekers je website bezoeken of bij het versturen van e-mail. Wanneer iemand je website bezoekt dan worden er bestanden naar de computer van de bezoeker gedownload om deze te bekijken. Heb je veel bezoekers dan heb je meer dataverkeer nodig. Het is moeilijk om aan te geven hoeveel dataverkeer je precies nodig hebt omdat het afhankelijk is van de inhoud van je website en het aantal bezoekers. Wanneer je een website hebt met veel afbeeldingen dan wordt er meer data verbruikt dan wanneer je website alleen bestaat uit tekst.

Dataverkeer bij VIP Internet

Dataverkeer is ondergebracht in een hostingpakket. Bij VIP Internet kun je kiezen uit vier hostingpakketten. Ieder hostingpakket heeft een limiet voor dataverkeer. Wanneer je na verloop van tijd meer bezoekers ontvangt of je website wilt uitbreiden, dan kun je je hosting pakket altijd upgraden zodat je meer dataverkeer hebt.

Hosting pakket upgraden

1. Log in bij MijnVIP
  2. Klik op 'Upgrade pakket'
  3. Kies het gewenste hostingpakket
  4. Klik op 'Bevestigen'