Het doorsturen van een domeinnaam is het automatisch doorverwijzen van bezoekers van een domeinnaam naar een website onder een andere domeinnaam. Je kunt op deze manier meerdere domeinen naar dezelfde website laten verwijzen. Een domein doorsturen wordt ook wel forwarding genoemd. Bij VIP Internet kun je je domeinnaam op drie manieren doorsturen.

Domein doorsturen

1. Domein intern doorsturen
  2. Domein doorsturen naar een IP-adres
  3. Domein doorsturen naar een URL

Domein intern doorsturen

Een nieuwe domeinnaam koppelen aan een bestaand hostingpakket wordt interne forwarding genoemd. De nieuwe domeinnaam wordt dan doorverwezen naar je bestaande domeinnaam. Ook de e-mailadressen die worden aangemaakt onder je nieuwe domeinnaam worden doorgestuurd.

Het intern doorsturen van een domein is gratis en kun je eenvoudig instellen via het online klantenportal MijnVIP. Je klikt op de link ‘Domeinen aanvragen’ en vult hier je gewenste domeinnaam in. Klik op ‘Registreren’. Je krijgt nu een overzicht te zien van de opties. Kies voor de optie ‘Gratis koppeling aan bestaand account’ en klik op ‘Doorgaan’. Controleer je bestelling en klik vervolgens op ‘Bevestigen’. Je ontvangt dan een e-mail met daarin de benodigde gegevens.

Domein doorsturen naar een IP-adres

Beschik je over een eigen IP-adres? Dan kun je een nieuw domein vanuit onze nameservers direct koppelen aan je IP-adres. Zowel je website als je e-mail wordt dan doorgestuurd. Het doorsturen van een domein naar je eigen IP-adres is gratis en eenvoudig in te stellen via het online klantenportal MijnVIP.

Klik op ‘Domeinen aanvragen’ in het linkermenu en vul je gewenste domeinnaam in. Als de domeinnaam nog vrij is klik je op ‘Registreren’. Je krijgt nu een overzicht te zien van de mogelijkheden. Je klikt op ‘Doorleiden naar een bestaand adres (Forwarding)’. Vul hier het IP-adres in waar je je domeinnaam naar toe wilt sturen. Klik op ‘Doorgaan’ en je krijgt een besteloverzicht te zien. Klik op ‘Doorgaan’ en op ‘Bevestigen’. Je ontvangt ter bevestiging nog een e-mail van ons.

Domein doorsturen naar een URL

Wanneer je je nieuwe domein doorstuurt naar een URL, dan wordt je domeinnaam doorgestuurd naar een bestaande website. De domeinnaam die je hebt ingevuld blijft echter zichtbaar in de adresbalk van je browser. Het doorsturen naar een URL kost € 2,95 per maand en is eenvoudig in te stellen via het online klantenportal MijnVIP.

Klik op ‘Domeinen aanvragen’ in het linkermenu en vul de gewenste domeinnaam in. Wanneer de domeinnaam vrij is klik je op ‘Registreren’. Je krijgt nu een overzicht te zien van de diensten die je aan de domeinnaam kunt koppelen. Om je domein door te sturen naar een URL kies je de optie ‘Doorleiden naar een bestaand adres (Forwarding)'. Vul hier de complete URL in waar het domein naartoe gestuurd kan worden. Controleer de bestelling en klik op ‘Doorgaan’ en vervolgens op ‘Bevestigen’. Je ontvangt een e-mail van ons ter bevestiging.