Domeinen bij VIP Internet worden altijd voor een jaar vastgelegd en zonder tegenbericht wordt de registratie altijd met een jaar verlengd. Als je een domein wilt opzeggen kun je de automatische verlenging uitschakelen. Dit kan eenvoudig via ons portal MijnVIP

Let op: als je de verlenging van een domein stopzet, komt het domein en alle bijbehorende diensten (hostingpakketten e.d.) te vervallen per de vervaldatum van het domein.

Het opzeggen van je domein via MijnVIP kan via de volgende stappen.

• Klik in het domeinoverzicht op het domein dat je wilt opzeggen.
  • Ga vervolgens naar het tabblad ‘Opheffen / Verhuizen’.
  • Klik op ‘Automatische verlenging van de domeinnaam aanpassen’.

• Selecteer vervolgens de optie ‘Uit’.
  • Geef een reden voor opheffing en een toelichting (minimaal 10 karakters). Dit helpt ons bij het verbeteren van onze dienstverlening. Als je hier niets invult, dan kun je ook niet verder met opheffingsprocedure.

• Klik vervolgens op ‘Opslaan’.
  • Je ontvangt een nu e-mail met een bevestigingslink. Door op de link te klikken wordt je domein en de bijbehorende diensten definitief niet meer verlengd
Wanneer je opzegging is verwerkt, ontvang je een e-mail met daarin een bevestiging en de datum waarop je domeinnaam zal worden stopgezet.