Het doorsturen van een domeinnaam is het automatisch doorverwijzen van bezoekers van een domeinnaam naar een website onder een andere domeinnaam. Je kunt op deze manier meerdere domeinen naar dezelfde website laten verwijzen. Een domein doorsturen wordt ook wel forwarding genoemd. Bij VIP Internet kun je je domeinnaam op drie manieren doorsturen.

Domein doorsturen

1. Domein intern doorsturen naar een bestaand hostingaccount
  2. Domein doorsturen naar een IP-adres
  3. Domein doorsturen naar een URL

Domein intern doorsturen

Een nieuwe domeinnaam koppelen aan een bestaand hostingpakket wordt interne forwarding genoemd. De nieuwe domeinnaam wordt dan doorverwezen naar je bestaande domeinnaam. Ook de e-mailadressen die worden aangemaakt onder je nieuwe domeinnaam worden doorgestuurd. Het intern doorsturen van een domein is gratis en kun je eenvoudig instellen via het online klantenportal MijnVIPAls je nog geen klant bent van VIP Internet kun je hier het gewenste domein vastleggen.

Ben je wel klant van VIP Internet en heb je het domein dat je wilt doorsturen naar een bepaald IP adres nog niet vastgelegd? Het vastleggen en intern doorsturen van een domein kun je eenvoudig regelen via het online klantenportal MijnVIP. Je klikt op de link ‘Domeinen aanvragen’ en vult hier je gewenste domeinnaam in. Klik op ‘Registreren’. Je krijgt nu een overzicht te zien van de opties. Kies voor de optie ‘Gratis koppeling aan bestaand account’ en klik op ‘Doorgaan’. Controleer je bestelling en klik vervolgens op ‘Bevestigen’. Je ontvangt een e-mail met daarin de benodigde gegevens.

Als je de domeinnaam al had vastgelegd bij VIP Internet, dan kun je via MijnVIP de interne forwarding voor dit domein inschakelen door bij het tabje 'Pakket aanpassen' te kiezen voor 'Gratis koppeling aan een bestaand account'. Je kunt dan in een dropdown menu kiezen voor het account waar je het domein aan wilt koppelen. Je krijgt het tabje 'Pakket aanpassen' te zien als je bij het Domeinoverzicht klikt op het domein waarbij je interne forwarding wilt instellen. LET OP: als je een hostingpakket hebt bij je domein en je zet dit om naar interne forwarding, dan komt dit hostingpakket direct te vervallen.

Domein doorsturen naar IP-adres

Beschik je over een eigen IP-adres? Dan kun je een domein vanuit onze nameservers direct koppelen aan je IP-adres. Zowel je website als je e-mail wordt dan doorgestuurd. Het doorsturen van een domein naar je eigen IP-adres is gratis en eenvoudig in te stellen via het online klantenportal MijnVIP. Als je nog geen klant bent van VIP Internet kun je hier het gewenste domein vastleggen.

Ben je wel klant van VIP Internet en heb je het domein dat je wilt doorsturen naar een bepaald IP adres nog niet vastgelegd? Klik dan op ‘Domeinen aanvragen’ in het linkermenu en vul je gewenste domeinnaam in. Als de domeinnaam nog vrij is klik je op ‘Registreren’. Nadat het domein is geregistreerd kun je het doorleiden naar een bepaald IP adres via het tabblad 'DNS-instellingen'. Daar vul je bij de A-records (www, blanco en *) het betreffende IP-adres in.

Als je de domeinnaam al had vastgelegd bij VIP Internet, dan kun je via MijnVIP het domein doorleiden naar een bepaald IP adres via het tabblad 'DNS-instellingen'. Daar vul je bij de A-records (www, blanco en *) het betreffende IP-adres in.

Domein doorsturen naar URL

Wanneer je je domein wilt doorsturen naar een URL dan wordt je domeinnaam doorgestuurd naar een bestaande website. De domeinnaam die je hebt ingevuld blijft echter zichtbaar in de adresbalk van je browser. Het doorsturen naar een URL kost € 2,95 per maand en is eenvoudig in te stellen via het online klantenportal MijnVIPAls je nog geen klant bent van VIP Internet kun je hier het gewenste domein vastleggen.

Ben je wel klant van VIP Internet en heb je het domein dat je wilt doorsturen naar een bepaalde URL nog niet vastgelegd? Klik dan op ‘Domeinen aanvragen’ in het linkermenu en vul je gewenste domeinnaam in. Als de domeinnaam nog vrij is klik je op ‘Registreren’. Je krijgt nu een overzicht te zien van de mogelijkheden. Je klikt op ‘Doorleiden naar een bestaand adres (Forwarding)’. Vul hier de URL in waar je je domeinnaam naar toe wilt sturen. Klik op ‘Doorgaan’ en je krijgt een besteloverzicht te zien. Klik op ‘Doorgaan’ en op ‘Bevestigen’. Je ontvangt ter bevestiging nog een e-mail van ons.

Als je de domeinnaam al had vastgelegd bij VIP Internet, dan kun je via MijnVIP de URL forwarding voor dit domein inschakelen door bij het tabje 'Pakket aanpassen' te kiezen voor 'Doorleiden naar een bestaand adres (Forwarding)'. Je krijgt het tabje 'Pakket aanpassen' te zien als je bij het Domeinoverzicht klikt op het domein waarbij je URL forwarding wilt instellen. LET OP: als je een hostingpakket hebt bij je domein en je zet dit om naar URL forwarding, dan komt dit hostingpakket direct te vervallen.