Een domeinnaam wordt vastgelegd voor de periode van een jaar en wordt jaarlijks automatisch verlengd. Wanneer je de automatische verlenging hebt uitgezet, betekent dit dat je domeinnaam komt te vervallen aan het einde van de huidige registratieperiode. Je kunt tot 24 uur voordat de registratieperiode afloopt de opzegging kostenloos annuleren. Je kunt dit eenvoudig zelf regelen via het online klantenportal MijnVIP.

Opzegging domein annuleren

  1. Log in bij MijnVIP
  2. Klik op 'Registratie'
  3. Vink 'Automatische verlenging' aan
  4. Klik op 'Opslaan'
Hieronder staan de stappen uitgebreid uitgelegd.
  1. Klik op de domeinnaam waarvan je de opzegging wilt annuleren.
  2. Ga vervolgens naar het tabblad ‘Registratie’. Je ziet hier een overzicht van je registratiegegevens en per wanneer je domein zal worden opgeheven.
  3. Om de opheffing te annuleren klik je op ‘Automatische verlenging van de domeinnaam aanpassen’.
  4. Zet de automatische verlenging aan en klik op ‘Opslaan’. Je ontvangt een e-mail wanneer de opdracht is voltooid.

Opzegging annuleren na afloop contractperiode

Wanneer je je domeinnaam hebt opgezegd komt deze na het einde van de registratieperiode 40 dagen in quarantaine terecht. In deze quarantaineperiode kan de domeinnaam niet door derden worden vastgelegd, maar kun je er zelf ook geen gebruik meer van maken. Na het verlopen van de quarantaineperiode komt het domein vrij voor registratie door derden. Wanneer je de domeinnaam toch wilt behouden dan dien je contact op te nemen met onze klantenservice. Wij zullen je domeinnaam dan opnieuw actief moeten maken en hier zijn kosten aan verbonden.

Wanneer de quarantaine periode van 40 dagen is verlopen, dan kun je eventueel opnieuw je domeinnaam registreren. Dit kan alleen als deze nog niet door een derde is vastgelegd.