Wanneer je een domeinnaam registreert dien je altijd je contactgegevens in te vullen. Deze worden ook wel de Whois-gegevens genoemd. De Whois-gegevens dienen voor iedereen beschikbaar te zijn en kunnen worden opgevraagd. Dit is verplicht, om zo bijvoorbeeld te achterhalen wie de eigenaar is van een website waar illegale praktijken op plaatsvinden.


Uitzonderingen .NL domeinnaam

De Whois-gegevens van een .NL domeinnaam zijn op te vragen bij de SIDN. Het is mogelijk om een ontheffing aan te vragen voor de Whois-database. Hiervoor kom je alleen in aanmerking wanneer je zwaarwegende gronden hebt. Dit kan bijvoorbeeld zijn als je in een Blijf van mijn Lijf-huis verblijft. Als je meent dat er gronden zijn waarop je ontheffing kunt krijgen, neem dan contact op met onze service desk.

Domeinnaam registreren


Het registreren van een domeinnaam kan eenvoudig en snel bij VIP Internet.
  1. Gebruik de domeinchecker om te controleren of je gewenste domeinnaam nog beschikbaar is.
  2. Je krijgt een overzicht van de populaire domeinextensies te zien. Voeg de domein extensies toe die je wilt registreren.
  3. Je kunt eventueel een extra dienst zoals een hostingpakket toevoegen.
  4. Rond de bestelling af door je contactgegevens in te vullen.
  5. Je ontvangt een e-mail met daarin een bevestigingslink. Klik op de link om je bestelling door te voeren. Als de bestelling rond is ontvang je een bevestiging via e-mail.