Je kunt bij VIP Internet een domeinnaam registreren zonder dat je daar een hostingpakket bij afneemt. Een hostingpakket heb je nodig wanneer je een website wilt gaan maken op je domeinnaam of wanneer je mailadressen wilt gebruiken eindigend op de domeinnaam. Het is dus ook mogelijk om een domeinnaam te registreren zonder dat je hier een website op wilt gaan maken. Het vastleggen van een domeinnaam heeft enkele voordelen:


  • Domeinnaam reserveren: Je kunt zo een domein registreren zonder dat je deze gebruikt, om er zeker van te zijn dat de domeinnaam niet door iemand anders wordt geregistreerd. Wanneer je in de toekomst de domeinnaam wilt gaan gebruiken dan ben je er zeker van dat dit ook mogelijk is.
  • Domein doorsturen: Het is mogelijk om een domeinnaam door te sturen naar een bestaande website. Op deze manier is je website langs meerdere wegen bereikbaar.

Domeinnaam registreren

Het registreren van een domeinnaam kun je eenvoudig en snel doen bij VIP Internet vanaf EUR 9,95 per jaar.


  1. Gebruik de domeinchecker om te controleren of je gewenste domeinnaam nog beschikbaar is.
  2. Je krijgt een overzicht te zien van de populaire domeinextensies. Voeg de extensies die je wilt registreren toe door op ‘Toevoegen’ te klikken.
  3. Je rondt de bestelling af door je contactgegevens in te vullen.
  4. Na de bestelling ontvang je van ons een e-mail met daarin een bevestigingslink. Door op de link te klikken wordt je bestelling definitief. Je ontvangt dan binnen een werkdag een bevestiging dat de door jou aangevraagde domeinnaam (met eventueel daaraan gekoppelde diensten) is vastgelegd.