Waarmee kunnen wij je helpen?

Bezette domeinnaam registreren

Het eerste wat je doet wanneer je een domeinnaam wilt registreren is controleren of je gewenste domeinnaam nog vrij is. Wanneer de domeinnaam al bezet is, betekent dit dat je deze niet meer kunt registreren. Je kunt ervoor kiezen om een variant op je domeinnaam te registreren of een andere domein extensie.

Je kunt eenvoudig controleren of de domeinnaam die je wilt registreren daadwerkelijk in gebruik is. Dit doe je door de domeinnaam in je browser in te vullen en te controleren of er een website op staat. Wanneer de domeinnaam niet in gebruik is zul je bijvoorbeeld een advertentie van de hosting provider zien.

Wanneer blijkt dat de domeinnaam niet actief in gebruik is, kun je contact opnemen met de eigenaar. De contactgegevens van de domein eigenaar kun je achterhalen door de Whois-gegevens op te vragen. Voor een 
.NL domeinnaam kun je bijvoorbeeld kijken op de website van de SIDN. Voor andere extensies kun je een Whois-tool gebruiken als Who.is.


Leg aan de huidige eigenaar uit waar je de domeinnaam voor wilt vastleggen. In sommige gevallen wordt de domeinnaam gratis overgedragen, in andere gevallen zul je een prijsvoorstel krijgen. Het is aan jou wat je bereid bent om te betalen voor een domeinnaam.

Niet gelukt of toch nog een vraag? Neem dan contact met ons op