Je wilt je domeinnaam verhuizen naar VIP Internet? Wij verwelkomen je graag als klant! Het verhuizen van een domeinnaam is in een paar stappen voltooid.

1. Geef je domeinnaam op in de domeinchecker en klik vervolgens op ‘Verhuizen’.
  2. Voeg eventueel een extra dienst toe aan je domeinnaam zoals een hostingpakket.
  3. Vul vervolgens je contactgegevens in en klik op ‘Bestelling plaatsen’.
  4. Je ontvangt van ons een bevestiging per e-mail.
  5. Voor het verhuizen van een domeinnaam is een verhuiscode nodig. De verhuiscode kun je bij je huidige provider opvragen. Zodra je de verhuiscode hebt dien je deze naar ons toe sturen via info@vip.nl.

Wanneer je niet alleen domeinnaam hebt maar ook een website op je domeinnaam, dan is het het handigst om deze ook mee te verhuizen. Tenzij je gebruik wilt maken van hosting bij een andere partij.

Het verhuizen van een website gebeurt niet automatisch wanneer je je domeinnaam verhuist. Dit dien je handmatig te doen. Voeg naast de domeinnaam ook een hostingpakket toe. Je kunt bij VIP Internet kiezen uit vier hostingpakketten.

Maak zelf een back-up van je website. Dat wil zeggen dat je alle bestanden van je website op je computer opslaat. Zodra de verhuizing bij ons is aangemeld en je gebruik kunt maken van het hostingpakket dat je hebt besteld, dien je de bestanden van je site te uploaden naar onze server. Dit kun je het beste zo snel mogelijk doen (in ieder geval voordat het domein echt bij ons staat) om te voorkomen dat je website tijdelijk offline is.

Verhuisservice

Het verhuizen van een website kan veel tijd in beslag nemen of ingewikkeld zijn. Wanneer je je domeinnaam en website en/of e-mailadressen graag wilt verhuizen naar VIP Internet maar je dit niet zelf kunt doen, dan helpen wij je graag door middel van onze verhuisservice. De eerste dertig minuten zijn gratis en wij verhuizen voor je je website en je e-mail.

Supportvideo domeinnaam verhuizen

In onderstaande supportvideo wordt uitgelegd hoe je je domeinnaam naar VIP Internet kunt verhuizen.