Waarmee kunnen wij je helpen?

De .COM-domeinextensie staat voor 'commercieel' en is dus met name bedoeld voor websites met een commercieel doeleinde. Iedereen mag een .COM-domein registreren, dus ook particulieren.


Specificaties .COM


Minimale registratie periode
1 jaar
Minimale lengte2 karakters
VerhuizingJAmits eigenaar
Verhuizing met overdrachtJAmits akkoord beide houders
Domein lockJA
AutorisatiecodeJA
Houdergegevens wijzigenJA
Adresgegevens wijzigenJA
Nameservers wijzigenJA
DNS wijzigenJA
Vereist lokale aanwezigheidNEE

Overige informatie voor .COM-domeinnamen


.COM-domeinen kunnen niet worden verhuisd binnen 60 dagen na registratie.


Voor een verhuizing van een .COM-domeinnaam is een zogenaamde autorisatiecode nodig. Daarnaast moet de domeinnaam geen lock-status hebben (REGISTRAR-LOCK of HOLD). Dit kan in de Whois-gegevens van het domein in kwestie worden bekeken. 

Na de verhuisaanvraag wordt er een mail gestuurd naar het administratieve contact van het domein. Via deze mail dient akkoord gegeven te worden om de verhuizing in behandeling te nemen. Je dient je er dus voor de verhuisaanvraag van te verzekeren dat je toegang hebt tot dit mailadres.


Niet-verlengde domeinen worden opgeheven en gaan voor een periode van 44 dagen in 'redemption' (quarantaineperiode) alvorens vrij te komen. Tijdens deze periode kan een .COM-domein opnieuw worden geactiveerd. Hier zijn echter wel kosten aan verbonden. Meer informatie hierover kun je aanvragen bij onze support desk.


Als je al klant bent bij VIP Internet, dan kun je je .COM-domein eenvoudig naar ons verhuizen via MijnVIP.Niet gelukt of toch nog een vraag? Neem dan contact met ons op