Waarmee kunnen wij je helpen?

.CC-domeinnaam


Het .CC-domein is de landextensie van de Cocos eilanden, een eilandengroep in de Stille Oceaan. Een .CC-domeinregistratie is een populair alternatief voor de .COM-domeinextensie.

Iedereen kan een .CC-domeinnaam registreren.


Er geldt een minimaal aantal karakters van 2. Het maximaal aantal karakters is 63. Zuiver numerieke domeinen zijn toegestaan.
Domeinen mogen niet beginnen of eindigen met een streepje ("-")


Specificaties .CC
Minimale registratie periode
1 jaar
Minimale lengte3 karakters
VerhuizingJAmits eigenaar
Verhuizing met overdrachtJAmits akkoord beide houders
Domein lockJA
AutorisatiecodeJA
Houdergegevens wijzigenJA
Adresgegevens wijzigenJA
Nameservers wijzigenJA
DNS wijzigenJA
Vereist lokale aanwezigheidNEE

Overige informatie voor .CC-domeinnamen


.CC-domeinen kunnen niet worden verhuisd binnen 60 dagen na registratie. Voordat er een verhuizing van een .CC-domeinnaam plaats kan vinden, is het noodzakelijk dat de domeinhouder beschikt over de autorisatiecode van het domein. Deze code moet beschikbaar worden gesteld door de huidige provider. 

Daarbij moet de status van het domein het toelaten om verhuisd te worden. Is de status HOLD of REGISTRAR-LOCK, dan kan de .CC-domeinnaam niet verhuisd worden. Neem contact op met je huidige provider teneinde deze status te wijzigen. Een verhuizing moet binnen 5 dagen door de huidige houder bevestigd worden met een 'email confirm link'. Dit bericht wordt na aanvraag van de verhuizing per e-mail gestuurd naar het e-mailadres van de domeinhouder.


Wanneer een .CC-domeinnaam wordt opgeheven of niet verlengd wordt, zal deze 44 dagen na het verstrijken van de einddatum worden vrijgegeven voor registratie door derden.


Niet gelukt of toch nog een vraag? Neem dan contact met ons op