.CO domeinnaam


.CO is de landextensie van Colombia. Deze extensie wordt normaliter gebruikt door inwoners van dit land of bedrijven en organisaties die hier gevestigd zijn, maar kan door iedereen geregistreerd worden.

Daarnaast is het .co-domein populair bij diverse bedrijven vanwege de gelijkenis met 'company'. Er zijn nog vele .co-domeinnamen beschikbaar.


Er geldt een minimaal aantal karakters van 3. Het maximaal aantal karakters is 63. Zuiver numerieke domeinen zijn toegestaan.
Domeinen mogen niet beginnen of eindigen met een streepje ("-").

Specificaties .CO


Minimale registratie periode

1 jaar
Minimale lengte 3 karakters
Verhuizing JA mits eigenaar
Verhuizing met overdracht JA mits akkoord beide houders
Domein lock NEE
Autorisatiecode JA
Houdergegevens wijzigen JA
Adresgegevens wijzigen JA
Nameservers wijzigen JA
DNS wijzigen JA
Vereist lokale aanwezigheid NEE


Overige informatie voor .CO domeinnamen


.CO-domeinnamen kunnen niet worden verhuisd binnen 60 dagen na registratie of verhuizing. Niet verlengde of opgezegde domeinen krijgen 3 dagen voor het aanbreken van de einddatum 30 dagen de status DELETED.


Om een .CO-domeinnaam te verhuizen is een autorisatiecode nodig. Deze code kun je invullen tijdens de stappen van het bestelproces op onze website. Beschik je niet over deze code? De huidige provider dient deze code aan de domeinhouder te verstrekken.

Een verhuizing van een .CO-domeinnaam moet binnen 5 dagen door de huidige houder bevestigd worden middels een bevestigingslink in een verhuizingsverzoek dat per e-mail naar de domeinhouder wordt verstuurd.
Wanneer er niet op het verhuizingsverzoek wordt gereageerd dan zal het .CO-domeinnaam alsnog na 5 dagen verhuizen.