Enkele van onze oudere servers maken gebruik van Alternative PHP Cache ofwel APC. Deze vorm van caching maakt gebruik van het RAM geheugen van de servers. Bij sommige CMS'en zoals Joomla en WordPress loopt dit geheugen hierdoor snel vol. De website wordt hierdoor niet sneller maar langzamer. De site geeft dan deze foutmelding:

unable to allocate memory for pool

Het is mogelijk APC uit te schakelen door een regel toe te voegen aan je .htaccess-bestand. Zodra deze regel is toegevoegd wordt APC niet meer gebruikt en verdwijnt de foutmelding. In de meeste gevallen is je site hierna sneller.

php_flag apc.cache_by_default Off