Voordat je een domein gaat koppelen aan je Managed Cloud Server is het belangrijk dat dit domein is toegevoegd aan je server. Je regelt dit via het Plesk 12 controlpanel. Klik hiervoor op Add Domain, voer het domein van je website in, je kunt de standaard instellingen laten staan. Klik onderaan de pagina op Ok. Het IP-adres van je server staat nu naast het domein van de hoofdpagina, hierna kun je met een A-record verwijzen in het DNS-beheer van je domein. Een handleiding hiervoor vind je hier.

Let op! Het kan enkele uren duren voordat een DNS-wijziging op het internet goed zichtbaar is. Zeker als je zelf vlak daarvoor de oude locatie van het domein nog hebt bezocht.

Eerst testen voordat je gaat wijzigen?

Wil je je DNS nog niet voor iedereen zichtbaar wijzigen maar wel alvast je site op de Managed Cloud Server testen met het nieuwe domein? Volg dan de handleidingen over het aanpassen van je hosts file voor Windows en OSX.