Het kan zijn dat jouw instellingen in het Nederlands staan, volg in dit geval de afbeeldingen.

Voordat je een domein gaat koppelen aan je Managed Cloud Server is het belangrijk dat dit domein is toegevoegd aan je server. Je regelt dit via het Plesk controlpanel. Wil je een alias toevoegen voor een domein kun je dit artikel volgen.

Klik op Domains:

Klik vervolgens op Add Domain:

Voer het domein van je website in, en vul ook een gebruikersnaam en wachtwoord in voor de FTP gebruiker:

Klik onderaan de pagina op Ok. Het IP-adres van je server staat nu naast het domein van de hoofdpagina.

Om het toevoegen van je domein af te ronden moet je nog een DNS record aanmaken voor dit domein in MijnVIP.  Een handleiding hiervoor vind je hier.

Let op! Het kan enkele uren duren voordat een DNS-wijziging op het internet goed zichtbaar is. Zeker als je zelf vlak daarvoor de oude locatie van het domein nog hebt bezocht.

Eerst testen voordat je gaat wijzigen?

Wil je je DNS nog niet voor iedereen zichtbaar wijzigen maar wel alvast je site op de Managed Cloud Server testen met het nieuwe domein? Volg dan de handleidingen over het aanpassen van je hosts file voor Windows en OSX.