Elke e-mailgebruiker heeft zijn eigen wachtwoord binnen Mijn VIP. Dit wachtwoord kan in verband met de veiligheid niet worden opgevraagd, maar alleen worden gewijzigd bij verlies. Het kan voorkomen dat je na een aantal jaren zonder problemen ineens je wachtwoord opnieuw moet invullen, en geen idee meer hebt wat dit was. De volgende stappen laten zien hoe je dat kunt doen.

Je wachtwoord aanpassen in het kort:

1. Log in op mijn.vip.nl
  2. Klik op Domeinoverzicht
  3. Klik op het domein waar het e-mailadres bij hoort
  4. Klik op 'E-mail gebruikers' *
  5. Klik op 'Aanpassen' achter het adres dat je wilt aanpassen
  6. Vul twee keer het nieuwe wachtwoord in, let op dat dit voldoet aan de eisen rechts van de invoervelden. Klik dan op alle wijzigingen opslaan.
  7. Controleer of je het groene venster ziet met een bevestiging **
* Zie je de knop 'E-mail gebruikers' niet, maar wel 'Gebruikers'? Klik hier dan op, je maakt nog gebruik van een andere techniek.
** Als je een rood venster ziet is je wachtwoord niet gewijzigd. Waarschijnlijk heb je je dan niet gehouden aan de eisen die gesteld worden aan een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 8 tekens lang zijn en minimaal één hoofdletter, één kleine letter en één cijfer bevatten. Speciale karakters (zoals !, @ of #) zijn niet toegestaan.

Stap 1

Log in op https://mijn.vip.nl. Weet je het wachtwoord hiervan niet meer? Volg dan deze uitleg om een nieuwe wachtwoord aan te vragen. Lukt dat alsnog niet? Neem dan contact met ons op zodat we je persoonlijk verder kunnen helpen.

Stap 2

Na het inloggen kom je in onze zogenaamde klantenportal: de beheeromgeving van al je diensten bij VIP Internet. Aan de linkerkant heb je verschillende navigatie-opties. Kies hier voor 'Domeinoverzicht'.

Stap 3

Als je op Domeinoverzicht hebt geklikt zie je daarna een overzicht van al je domeinen bij ons. Dat kan er één zijn, maar misschien heb je wel 3 pagina's aan domeinen. Je kunt eventueel bladeren om het domein in kwestie te vinden. Als je het domein hebt gevonden kun je simpelweg op de naam klikken om verder te gaan.

Stap 4

Eenmaal aangekomen bij de detailpagina klik je boven in beeld het tabblad 'SiteAdmin' aan. Hier kun je twee schermen tegenkomen:
  • Een scherm met de knop E-mailgebruikers
  • Een scherm met de knop Gebruikers
In beide schermen is het mogelijk om het wachtwoord aan te passen. Klik op de knop E-mailgebruikers of Gebruikers om in het beheerscherm van de mailadressen te komen.

Stap 5

Klik op de knop Aanpassen achter het adres waarvan je het wachtwoord wilt wijzigen.

Stap 6

Dit is de stap waar je het daadwerkelijk wachtwoord gaat aanpassen. Je hoeft hier alleen twee keer hetzelfde nieuwe wachtwoord in te voeren. Daarna klik je op alle wijzigingen opslaan.

Stap 7

Controleer dat je ook daadwerkelijk het groene venster ziet, je wachtwoord is dan aangepast en je kunt dit nieuwe wachtwoord gaan gebruiken.

Als er iets mis gaat zie je het volgende venster, je wachtwoord voldoet dan niet aan de eisen en is niet aangepast:

Vul in dat geval twee keer een nieuw wachtwoord in dat wel aan de eisen voldoet. Als je deze succesvol hebt opgeslagen, is je nieuwe wachtwoord actief en kun je het gaan gebruiken.