Een backup van een database maken kan via PHPMyAdmin. In deze handleiding leggen we uit hoe dit moet. Let erop dat in deze handleiding een backup wordt gemaakt van de tabellen in de database, zo is het makkelijker om de inhoud eventueel naar een andere database te verplaatsen.

Stap 1: Inloggen op PHPMyAdmin

Je kunt PHPMyAdmin bereiken via jedomein.nl/mysql-admin. In dit voorbeeld gaat het om dummyaccount.nl/mysql-admin. Je komt vervolgens op de inlogpagina. Hier gebruik je de gebruikersnaam en het wachtwoord van je database. Dit heb je ingesteld bij het aanmaken van de database.

Stap 2: Je database selecteren

Nadat je bent ingelogd kun je links in beeld je database selecteren.

Stap 3: Je tabellen selecteren

De inhoud van de database wordt nu weergegeven. Je kunt onderin beeld op Selecteer alles klikken en daarna de actie Exporteren kiezen

Stap 4: De export starten

Je komt nu in een scherm waarbij je de export opties kunt selecteren. Voor een simpele back-up is dit niet nodig. Je kunt hier direct op Start klikken. Je krijgt dan een export van de database ter download aangeboden. Sla dit bestand op. Je back-up is nu klaar.