Je kunt een database voor je hostingpakket aanmaken via mijn.vip.nl. Na het inloggen ga je eerst naar het Domeinoverzicht en daar klik je op het betreffende domein. Daarna kom je in de SiteAdmin.

In onderstaande supportvideo worden alle stappen doorlopen.

Mocht je het prettig vinden om de stappen nog eens rustig te bekijken, dan staan hieronder alle stappen nog uitgelegd met screenshots.

1. Klik op Databases

2. Klik op Nieuwe database toevoegen

3. Kies een wachtwoord en klik op Toevoegen

Je kunt de databasenaam en de databasegebruiker niet veranderen. Vergeet niet om deze informatie goed op te slaan.

Je database is nu direct toegevoegd. Om je website/applicatie de database te laten benaderen gebruik je als host localhost. Je kunt PHPMyAdmin benaderen via (jedomeinnaam).nl/mysql-admin. In dit geval dus dummyaccount.nl/mysql-admin.