Waarmee kunnen wij je helpen?

SPF-record voor mailservers van VIP Internet

Een Sender Policy Framework is een bescherming van een domein tegen spamverspreiding. Via de DNS records van een domein kan worden aangegeven welke servers namens dat domein mail mogen versturen. 


Het SPF-record voor de standaard uitgaande servers (dit geldt niet voor klanten met Hosted Exchange) van VIP Internet is:


v=spf1 a mx include:se.spf.provider.nl include:net.spf.provider.nl -all


Dit record kun je toevoegen aan je DNS-instellingen bij VIP Internet door in het DNS-instellingen tabblad te klikken op Nieuw DNS-record toevoegen. Daarna vul je in:

  • subdomein: leeg
  • type: TXT/SPF
  • doel: v=spf1 a mx include:se.spf.provider.nl include:net.spf.provider.nl -all
  • TTL: 3600

Dit ziet er daarna zo uit: Let op!
Na het aanmaken van dit record is de kans zeer groot dat elke mail namens jouw domein die niet via onze servers wordt verzonden als spam wordt gezien. Denk hierbij dus ook aan externe nieuwsbriefsystemen of facturatiesystemen. 

Het record minder streng maken
Het einde van een SPF-record kan bestaan uit drie verschillende markeringen. Hiermee kun je het SPF-record minder streng maken, terwijl mail vanaf onze servers vertrouwd overkomt. 

MarkeringUitwerking
-allAndere servers mogen niet mailen namens dit domein
~allDeze servers zijn sowieso vertrouwd, andere servers zijn neutraal
+allDeze servers zijn vertrouwd, er zijn echter ook andere servers die worden gebruiktNiet gelukt of toch nog een vraag? Neem dan contact met ons op