Hoe je een e-mailaccount kunt toevoegen aan Outlook 2016 voor Mac OSX, leggen we uit in de onderstaande handleiding.

1. Voorkeuren voor Outlook 2016 openen

Open Outlook 2016. Je ziet nu het volgende scherm:

Vervolgens ga je met je muis naar de linker bovenhoek van het scherm, en klik op de tekst "Outlook" (naast het Apple logo). Vervolgens kies je voor "Voorkeuren".

Je ziet het volgende scherm. Kies nu voor "Accounts"

Kies vervolgens voor "Andere e-mail". (Of het "+" icoon als je al een bestaande account actief hebt in Outlook).

2. E-mailaccount configureren

Voer je e-mailadres en wachtwoord in. Het vinkje voor "Automatisch configureren" moet uit staan, dit gaat meestal automatisch na het invullen van je e-mailadres.

Gebruik vervolgens de volgende instellingen:

• E-mailadres: je e-mailadres.

• Type account: IMAP (POP3 ook mogelijk, maar dit is niet aan te raden als je je mail op meerdere apparaten wilt kunnen bekijken).
  • Server voor inkomende e-mail: mail.vip.nl.
  • Server voor uitgaande e-mail (SMTP): smtp.vip.nl.
  • Gebruikersnaam: je e-mailadres.
  • Wachtwoord: je wachtwoord.

3. Poorten handmatig configureren

Vink "Standaardpoort negeren" aan bij zowel de inkomende server als bij de uitgaande server.
  • Wijzig hier het poortnummer bij 'Server voor inkomende e-mail (IMAP)' in 993. (995 voor POP3)
  • Zet een vinkje bij 'Voor deze server is een versleutelde verbinding vereist (SSL)'.
  • Wijzig het poortnummer bij 'Server voor uitgaande e-mail (SMTP)' in 465.
  • Kies bij 'gebruik het volgende type versleutelde verbinding' voor SSL.
  • Klik op 'Account toevoegen'.

Je instellingen zouden nu hetzelfde moeten zijn als in het onderstaande scherm.

4. Uitgaande e-mail verificatie aanzetten

Je account is nu toegevoegd. Klik nu op 'Meer opties...', en controleer of bij 'Verificatie' de optie "Informatie over inkomende server gebruiken" staat geselecteerd.

Kies vervolgens voor "OK". Je e-mailaccount is nu toegevoegd. Kies rechts boven voor sluiten (rode bolletje). Je keert nu terug naar Outlook en daar kun je je berichten ophalen en versturen.