SRV wordt gebruikt om de meeste moderne service protocollen door te verwijzen naar andere servers. Stel dat je op je eigen PC een server draait voor TeamSpeak of Mumble, dan kan je de DNS van je website gebruiken om hier makkelijk naar door te verwijzen. In plaats van je IP adres als servernaam te gebruiken kan je dan bijvoorbeeld ts.jouwdomeinnaam.nl gebruiken.

Het instellen van een SRV instelling gaat als volgt:

Stap 1:

Log in met je klantgegevens op mijn.vip.nl

Stap 2:

Klik op ‘Meer info’ achter de domeinnaam die je wilt gebruiken

Stap 3:

Klik op het tabblad DNS-instellingen

Stap 4:

Op de nieuwe pagina zie je een tabel met meerdere DNS instellingen. Klik onderaan de pagina op “Nieuw DNS-record toevoegen”.

Stap 5:

Er komt nu boven de bovengenoemde knop een extra regel bij in de tabel. Deze vakken vul je als volgt in.

Stap 5.1:

In het eerste veld vul je het door te verwijzen adres in. In het voorbeeld zoals eerder aangehaald in dit bericht bijvoorbeeld “ts.jouwdomeinnaam.nl”. Vul in de tabel alleen ‘ts’ in, want je domeinnaam wordt hier automatisch achter gezet.

In sommige gevallen zal je een service en protocol moeten invullen in plaats van een subdomein. Deze vul je als volgt in: service.protocol (dus gescheiden door een punt)

Stap 5.2:

In de tweede kolom selecteer je het type, in dit geval SRV.

Stap 5.3:

In de derde kolom vul je het gewicht (prioriteit), poortnummer en locatie (IP of hostnaam) in gescheiden door spaties. Bijvoorbeeld "1 22222 Hostnaam"

Stap 5.4:

In de vierde kolom vul je de Time To Live (TTL) in. Dit is hoe lang de vragende computers deze instellingen onthouden voordat deze ververst worden. 3600 staat voor 1 uur en dit is de standaard instelling bij VIP. Bij het instellen van Office 365 ziet het er bijvoorbeeld zo uit:

Stap 6:

Klik op de knop ‘opslaan’ onder de tabel.

Je hebt nu een Service record toegevoegd aan je DNS instellingen.