Elke FTP gebruiker heeft zijn eigen wachtwoord. Dit wachtwoord kan in verband met de veiligheid niet worden opgevraagd, maar alleen worden gewijzigd bij verlies. Het kan voorkomen dat je na een aantal jaren zonder problemen ineens je wachtwoord opnieuw moet invullen, en geen idee meer hebt wat dit was. De volgende stappen laten zien hoe je het wachtwoord opnieuw in kunt stellen.

In het kort:

1. Log in op mijn.vip.nl
  2. Klik op Domeinoverzicht
  3. Klik op het domein waar het e-mailadres bij hoort
  4. Klik op 'FTP-gebruikers' *
  5. Klik op 'Aanpassen' achter de gebruiker dat je wilt aanpassen
  6. Vul twee keer het nieuwe wachtwoord in en klik op aanpassen.
  7. Controleer of je het groene venster ziet met een bevestiging **

* Zie je de knop 'FTP-gebruikers' niet, maar wel 'Gebruikers'? Klik hier dan op, je maakt nog gebruik van een andere techniek.

** Als je een rood venster ziet is je wachtwoord niet gewijzigd!

Stap 1

Log in op MijnVIP. Weet je het wachtwoord hiervan niet meer? Volg dan deze uitleg om een nieuwe wachtwoord aan te vragen. Lukt dat alsnog niet? Neem dan contact met ons op zodat we je persoonlijk verder kunnen helpen.

Stap 2

Na het inloggen kom je in ons portal MijnVIP: de beheeromgeving van al je diensten bij VIP Internet. Aan de linkerkant heb je verschillende navigatie-opties. Kies hier voor 'Domeinoverzicht'.

Stap 3

Als je op Domeinoverzicht hebt geklikt zie je daarna een overzicht van al je domeinen bij ons. Dat kan er één zijn, maar misschien heb je wel 3 pagina's aan domeinen. Je kunt eventueel bladeren om het domein in kwestie te vinden. Als je het domein hebt gevonden kun je simpelweg op de naam klikken om verder te gaan.

Stap 4

Eenmaal aangekomen bij de detailpagina klik je boven in beeld het tabblad 'SiteAdmin' aan. Hier kun je twee schermen tegenkomen:
  • Een scherm met de knop FTP-gebruikers
  • Een scherm met de knop Gebruikers
In beide schermen is het mogelijk om het wachtwoord aan te passen. Klik op FTP-gebruikers of Gebruikers om in het beheerscherm van de FTP-gebruikers te komen.

Stap 5

Klik op de knop Aanpassen bij de gebruiker waarvan je het wachtwoord wilt wijzigen.

Stap 6

Dit is de stap waar je het daadwerkelijk wachtwoord gaat aanpassen. Je hoeft hier alleen twee keer hetzelfde nieuwe wachtwoord in te voeren. Daarna klik je op de knop 'Aanpassen'.

Stap 7

Controleer dat je ook daadwerkelijk het groen venster ziet, je wachtwoord is dan aangepast en je kunt dit gaan gebruiken.

Als er iets mis gaat zie je het volgende venster, je wachtwoord voldoet dan niet aan de eisen en is niet aangepast:

Vul in dat geval twee keer een nieuw wachtwoord in dat wel aan de eisen voldoet. Als je deze succesvol hebt opgeslagen, is je nieuwe wachtwoord actief en kun je het gaan gebruiken.