1. Download de laatste versie van Wordpress op https://wordpress.org/download/ en pak deze uit naar een makkelijk te vinden map.

(Let op: Het versienummer kan verschillen van bovenstaand voorbeeld)

2. Volg de handleiding om een database aan te maken voor jouw Wordpress installatie. De informatie die hier ingevoerd wordt is nodig bij stap 6.

3. Kopieer de bestanden via FTP naar jouw hosting pakket, je kan hiervoor de volgende handleiding gebruiken.
    LET OP: De locatie waar je de bestanden neerzet bepaald hoe de website te bereiken is. Hieronder enkele voorbeelden:

Te bezoeken op Locatie op server
    (www.)example.nl /web/
    example.nl/blog /web/blog/
    blog.example.nl /subdomains/blog/

4. Bezoek met de browser de installatiepagina waar Wordpress naar is gekopieerd.

5. Je kan nu beginnen met de installatie. Kies bij het eerste scherm de taal naar keuze en klik op doorgaan.

6. Bij deze stap worden de gegevens gevraagd welke zijn aangemaakt bij stap 2. In onderstaand voorbeeld heb ik dezelfde gegevens gebruikt als in het voorbeeld van stap 2.

7. Wanneer je op verzenden klikt kom je op onderstaand scherm en kan je de installatie verder gaan afronden.

8. Om de installatie af te ronden moet nog de titel van de website opgegeven worden en er moet een gebruiker aangemaakt worden.

9. De installatie is afgerond, je kan nu inloggen en de Wordpress inrichten naar jouw eigen wensen.