Een AAAA-record zorgt voor het omzetten van een hostnaam (domein) naar een IPv6-adres. IPv6 is de opvolger van IPv4. Een IPv6-adres kun je toevoegen via het tabblad DNS-instellingen in mijn.vip.nl. Als je bent ingelogd op mijn.vip.nl ga je eerst naar het domeinoverzicht en daar zoek je het domein waarvoor je de DNS-instellingen wilt aanpassen. Klik vervolgens op dat domein. Hierna kun je het tabblad DNS-instellingen openen.

Een AAAA-record toevoegen

Klik in het tabblad DNS-instellingen op 'Nieuw DNS-record toevoegen'.

Selecteer vervolgens het type AAAA en vul het IPv6-adres bij het 'doel' in. Vul eventueel een subdomein in.

Je kunt eventueel nog andere records toevoegen en/of aanpassen. Druk hierna op 'Opslaan'. Er wordt nu een opdracht ingediend om je DNS aan te passen. Dit duurt ongeveer een minuut. Daarna staat het DNS-record in onze nameservers.

Een AAAA-record aanpassen

Zoek in het tabblad DNS-instellingen het AAAA-record op dat je wilt aanpassen. En klik op aanpassen achter het betreffende record.

Wijzig het record naar de nieuwe gegevens.

Je kunt eventueel nog andere records toevoegen en/of aanpassen. Druk hierna op 'Opslaan'. Er wordt nu een opdracht ingediend om je DNS aan te passen. Dit duurt ongeveer een minuut. Daarna staat het aangepaste DNS-record in onze nameservers.