1. Download de laatste versie van Joomla op https://www.joomla.org/.

(Let op: de versie kan verschillen van het bovenstaande voorbeeld)

2. Pak het bestand uit op een voor jou makkelijk te vinden map en noem de map "Joomla".

3. Upload de bestanden via FTP in de root-map.

4. Maak een database aan via mijn.vip.nl als deze nog niet aanwezig is.

5. Open de installatie via de browser door naar "jouwdomein.nl"/Joomla te gaan (Let op: het is hoofdlettergevoelig!). Als je de map een andere naam hebt gegeven typ dan de naam van de map achter de "/".

6. Vul alle tekstvelden van het tabblad "Hoofdconfiguratie" in. Als de site nog niet afgerond is, kun je de site voor nu op offline laten staan. Klik op "volgende".

7. Vervolgens vul je het tweede tabblad in met de gegevens van je zojuist aangemaakte database.

- Databasetype = MySql

- Naam host = localhost

- Gebruikersnaam, Wachtwoord en Naam database zijn allemaal te vinden en aan te passen op mijn.vip.nl.

- Tabelvoorvoegsel wordt voor je gegeneerd en hoef je niet te veranderen.

- Klik op "volgende".

Mocht de verbinding niet gemaakt kunnen worden controleer dan nog eens zorgvuldig de gegevens.

8.  In de "Samenvatting" kan je lezen wat de instelling zullen zijn. Voorbeelddata zijn niet nodig, maar kunnen je op weg helpen.

9. Voltooi de installatie.

10. Verwijder de installatie map met de "Verwijder de map installation"-knop.

11. Je kunt nu inloggen op je nieuwe Joomla site door op "Administratie" te klikken.