VIP Internet zorgt voor het onderhoud van je Managed Cloud Server tot aan het Operating System (Linux / CentOS). Het is de bedoeling dat je Plesk zelf van updates voorziet.

Je kunt Plesk updaten via het menu Tools & Settings >> Updates and Upgrades.

De link opent in een nieuw tabblad. Het kan even duren voordat deze is geladen. Je ziet vervolgens direct of er updates beschikbaar zijn.

• Klik vervolgens op 'Install or Update Product' om de installatie van een nieuwe versie van Plesk te starten.
  • Klik op 'Update Components' om de bestaande componenten van Plesk (zoals PHP-versies) te updaten.
  • Klik op 'Add/Remove Components' om componenten uit Plesk te verwijderen of nieuwe componenten te installeren (zoals nieuwe PHP-veries)

Let op! Het installatieproces van Plesk kan enkele minuten duren. Het neemt ook veel rekenkracht in beslag waardoor het kan voorkomen dat de server minder goed bereikbaar is. Hou hier rekening mee bij het starten van de updates. Na de installatie kan het nodig zijn de server te herstarten (via Tools & Settings >> Restart Server) als niet alle componenten direct goed werken.