Start je Outlook 2016 voor de eerste keer dan kan je door naar STAP 3

STAP 1.

Klik op "Bestand".

STAP 2.

Klik op "Account toevoegen" en ga door naar STAP 5.

STAP 3.

Dit scherm krijg je te zien als je Outlook voor de eerste keer start. Klik op "Volgende" om verder te gaan.

STAP 4.

Selecteer "Ja" en klik op "volgende".

STAP 5.

Selecteer "Handmatige instelling of extra servertypen" en klik op "Volgende".

STAP 6.

Selecteer "POP of IMAP" en klik op "Volgende"

STAP 7.

Vul de velden in met de benodigde informatie:

Naam: Deze naam ziet de ontvanger bij het ontvangen van de e-mail. Bijvoorbeeld "Jan Jansen" of  "Administratie Jansen BV"

E-mailadres: Hier voer je de gebruikersnaam in zoals je deze hebt aangemaakt op mijn.vip.nl. Dit is jouw volledige e-mailadres, bijvoorbeeld jan@jansenbv.nl.

Type account: Selecteer IMAP

Server voor inkomende e-mail: mail.vip.nl

Server voor uitgaande e-mail(SMTP): smtp.vip.nl

Gebruikersnaam: Hier voer je de gebruikersnaam in zoals je deze hebt aangemaakt op mijn.vip.nl. Dit is jouw volledige e-mailadres, bijvoorbeeld jan@jansenbv.nl.

Wachtwoord: Hier voer je het wachtwoord in zoals je deze hebt aangemaakt op mijn.vip.nl.

Wanneer alles is ingevoerd klik je op "Meer instellingen...".

STAP 8.

Ga naar het tabblad "Server voor uitgaande e-mail" en zet een vinkje voor "Voor de server voor mijn uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist". Het bolletje moet dan voor "Dezelfde instellingen gebruiken als voor mijn inkomende e-mail" staan.

Stap 9.

Gan naar het tabblad "Geavanceerd".

Zet eerst de waardes bij de rode pijl op SSL. Daarna kan je de velden met de blauwe pijlen invullen met de juiste informatie:

Inkomende e-mail (IMAP): 993

Uitgaande e-mail (SMTP): 465

Klik op "OK".

STAP 10.

Klik rechtsonder op "Volgende". De verbinding wordt getest, bij twee groene vinkjes werkt alles goed en kan je op "Sluiten" klikken. Is er een kruisje rood? Controleer dan de instellingen nogmaals vanaf STAP 7 en verzeker jezelf ervan dat je de juiste gebruikersnaam en wachtwoord gebruikt.

STAP 11.

Klik op "Voltooien".

Jouw e-mailadres is klaar voor gebruik!