Start je Thunderbird voor de eerste keer dan kan je door naar stap 3.

Stap 1.

Om een nieuw e-mailadres aan Thunderbird toe te voegen open je het menu, houdt je de muis op "Opties" en kies je Accountinstellingen.

Stap 2.

Klik links onderin het scherm op "Accountacties" en klik op E-mailaccount toevoegen. Ga verder met stap 4.

Stap 3.

Start je Thunderbird voor de eerste keer dan zie je onderstaand scherm, hier klik je op "Dit overslaan en mijn bestaande e-mailadres gebruiken.

Stap 4.

Vul de velden in met de benodigde informatie en klik op "Doorgaan":

Naam: Deze naam ziet de ontvanger bij het ontvangen van de e-mail. Bijvoorbeeld "Jan Jansen" of  "Administratie Jansen BV"

E-mailadres: Hier voer je de gebruikersnaam in zoals je deze hebt aangemaakt op mijn.vip.nl. Dit is jouw volledige e-mailadres, bijvoorbeeld jan@jansenbv.nl.

Wachtwoord: Hier voer je het wachtwoord in zoals je deze hebt aangemaakt op mijn.vip.nl.

Stap 5.

Thunderbird zal zelf proberen de juiste instellingen te vinden, deze zijn incorrect en kunnen gecorrigeerd worden door op "Handmatige configuratie" te klikken.

Stap 6.

Corrigeer de gevonden instellingen met onderstaande gegevens en klik daarna op "Gereed"

Inkomend:

Selecteer IMAP

Serverhostnaam: mail.vip.nl

Poort: 993

SSL: SSL/TLS

Authenticatie: Normaal wachtwoord

Uitgaand:

Serverhostnaam: smtp.vip.nl

Poort: 465

SSL: SSL/TLS

Authenticatie: Normaal wachtwoord

Gebruikersnaam:

Inkomend: info@uw-domeinnaam.nl

Uitgaand: info@uw-domeinnaam.nl

Jouw e-mailadres is klaar voor gebruik!