Start je Thunderbird voor de eerste keer dan kun je direct door naar Stap 3.

Stap 1

Om een nieuw e-mailadres aan Thunderbird toe te voegen open je het menu, houd je de muis op "Opties" en kies je "Accountinstellingen".

Stap 2

Klik links onderin het scherm op "Accountacties" en klik op "E-mailaccount toevoegen". Ga verder met Stap 4.

Stap 3

Start je Thunderbird voor de eerste keer dan zie je onderstaand scherm. Hier klik je op "Dit overslaan en mijn bestaande e-mailadres gebruiken".

Stap 4

Vul de velden in met de benodigde informatie en klik op "Doorgaan":

Naam: Deze naam ziet de ontvanger bij het ontvangen van de e-mail. Bijvoorbeeld "Jan Jansen" of  "Administratie Jansen BV"

E-mailadres: Hier voer je de gebruikersnaam in zoals je deze hebt aangemaakt op mijn.vip.nl. Dit is jouw volledige e-mailadres, bijvoorbeeld jan@jansenbv.nl.

Wachtwoord: Hier voer je het wachtwoord in zoals je deze hebt aangemaakt op mijn.vip.nl.

Stap 5

Thunderbird zal zelf proberen de juiste instellingen te vinden, deze zijn incorrect en kunnen gecorrigeerd worden door op "Handmatige configuratie" te klikken.

Stap 6

Corrigeer de gevonden instellingen met onderstaande gegevens en klik daarna op "Gereed".

Inkomend:

Selecteer IMAP

Serverhostnaam: mail.vip.nl

Poort: 993

SSL: SSL/TLS

Authenticatie: Normaal wachtwoord

Uitgaand:

Serverhostnaam: smtp.vip.nl

Poort: 465

SSL: SSL/TLS

Authenticatie: Normaal wachtwoord

Gebruikersnaam:

Inkomend: info@uw-domeinnaam.nl

Uitgaand: info@uw-domeinnaam.nl

Jouw e-mailadres is klaar voor gebruik!