In deze handleiding laten we contacten kunt importeren en exporteren in je webmail. Om contacten te importeren heb je een bestand nodig in de .vcf (v-cards) of .csv extensie (comma seperated values).

Contacten exporteren

• Outlook: Voor het exporteren vanuit een outlook omgeving kun deze handleiding van Microsoft gebruiken.
  • ICloud: Voor het exporteren vanuit je icloud omgeving kun je deze handleiding van Apple gebruiken.
  • Helderhosting: Voor het exporteren uit onze oude webmail omgeving kun je deze handleiding volgen.

Contacten importeren

Volg vervolgens het volgende stappenplan om je contacten te importeren in je webmail.

1. Log in bij webmail.vip.nl.

• Log hierbij in met dezelfde gegevens als bij webmail.helderhosting.nl als je de contacten op hetzelfde mailadres over wilt zetten. Wanneer je de contactpersonen over wilt zetten naar een andere mailbox dan kun je daarop inloggen.

2. Klik op "Adresboek" rechtsboven in het scherm.

3. Klik op "Importeren" linksboven in het scherm.

• Je ziet nu het scherm met "Contactpersonen importeren".

4. Klik op "Bestanden kiezen" en selecteer het je geëxporteerde .vcf of .csv bestand.

5. Klik op "Importeren"

• Je ziet nu in je scherm welke contactpersonen succesvol zijn geïmporteerd. Ook kun je zien welke contactpersonen over zijn geslagen. Dit gebeurt bij contacten die al in je adresboek staan.

6. Klik op "Klaar".

• Je contactpersonen zijn nu overgezet naar mijn.vip.nl. Dit kun je controleren in je adresboek.