In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je contacten kunt importeren en exporteren in je webmail. Om contacten te importeren heb je een bestand nodig in .vcf (v-cards) of .csv (comma separated values) format.

Contacten exporteren

• Outlook: Voor het exporteren vanuit een Outlook omgeving kun deze handleiding van Microsoft gebruiken.
  • iCloud: Voor het exporteren vanuit je iCloud omgeving kun je deze handleiding van Apple gebruiken.
  • Helder Hosting: Voor het exporteren uit onze oude webmail omgeving kun je deze handleiding volgen.

Contacten importeren

Volg het onderstaande stappenplan om je contacten te importeren in je webmail.

1. Log in bij webmail.vip.nl.

• Log hierbij in met dezelfde gegevens als bij webmail.helderhosting.nl als je de contacten over wilt zetten naar hetzelfde mailadres. Wanneer je de contactpersonen over wilt zetten naar een andere mailbox dan kun je via webmail.vip.nl op die andere mailbox inloggen.

2. Klik op "Adresboek" rechtsboven in het scherm.

3. Klik op "Importeren" linksboven in het scherm.

• Je ziet nu het scherm met "Contactpersonen importeren".

4. Klik op "Bestanden kiezen" en selecteer het geëxporteerde .vcf of .csv bestand.

5. Klik op "Importeren"

• Je ziet nu in je scherm welke contactpersonen succesvol zijn geïmporteerd. Ook kun je zien welke contactpersonen over zijn geslagen. Dit gebeurt bij contacten die al in het adresboek van je mailprogramma staan.

6. Klik op "Klaar".

• Je contactpersonen zijn nu overgezet. Dit kun je controleren in je adresboek.