Deze pagina is onderdeel van het stappenplan voor het instellen van een VIP mailaccount. Klik hier voor de beginpagina.

Om een wachtwoord voor een emailaccount aan te maken of te resetten kun je inloggen op MijnVIP via mijn.vip.nl.

Heb je geen gegevens voor MijnVIP? Klik dan hier.

Als je bent ingelogd op MijnVIP kies je vervolgens voor de domeinnaam waar je een e-mailaccount voor wilt aanmaken of waarvan je het wachtwoord wilt resetten. Ga dan naar het tabje 'SiteAdmin'. Daar kies je voor ‘Email-gebruikers’ als het scherm er zo uitziet:
(Let op! Als je alleen een e-mailpakket afneemt kun je sowieso voor ‘Email-gebruikers’ kiezen)

Let op! Kies voor ‘Gebruikers’ als je scherm er zo uit ziet:

Kies vervolgens de gebruiker waar je het wachtwoord van wilt resetten of kies voor ‘Nieuwe gebruiker toevoegen’.

Hier kun je een gebruikersnaam ingeven, samen met een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 8 tekens lang zijn en minimaal één hoofdletter, kleine letter en cijfer bevatten. Speciale karakters zoals bijvoorbeeld @,#,! etc. zijn niet toegestaan.

Je kunt ook kiezen voor het instellen van aliassen voor dit mailaccount. Dit betekent dat mails die gestuurd zijn aan dit alias (bijvoorbeeld een andere spelling van een voornaam) ook in deze zelfde mailbox terechtkomen. Een voorbeeld: als je het alias 'verkoop' toevoegt, dan wordt het mailadres verkoop@(jouwdomeinnaam).(tld) actief.

Ook is het mogelijk een Catch-all aan te zetten. Alle mails die worden gestuurd, dus eindigend op @(jouwdomeinnaam).(tld), komen dan in de mailbox terecht. We raden dit echter niet aan vanwege de grotere mogelijkheid om spam te ontvangen.

Daarnaast kun je mail automatisch door laten sturen naar een mailadres naar keuze. De mail wordt dan echter niet op de server bewaard. Dit betekent dat als je inlogt op de mailbox die wordt doorgestuurd naar een ander mailadres, je daar dan geen mail ziet staan. Alle mail wordt alleen ontvangen op het mailadres waarnaar je mailbox wordt doorgestuurd. Dus als je de mail van info@jouwdomeinnaam.nl laat doorsturen naar info@eenanderedomeinnaam.nl, dan kun je deze mails alleen lezen als je ingelogd bent op info@eenanderedomeinnaam.nl.

Nu je de mailgebruiker geactiveerd hebt kun je deze in een mailprogramma naar keuze instellen. Kies hier uit de handleidingen voor de diverse mailprogramma's.