Voor het verhuizen van een website moet je met drie dingen rekening houden:

- De verhuizing van het domein

- De verhuizing van de database

- De verhuizing van de webcontent

Domein

Voor de verhuizing van het domein kun je de volgende handleiding volgen:  https://support.vip.nl/nl/support/solutions/articles/1000134591-bestaand-domein-verhuizen

Database

Bij een WordPress installatie is deze stap niet nodig! Ga direct door naar webcontent/wordpress

1. Neem contact op met je huidige hosting provider voor een SQL backup van je huidige database. Gebruikt je huidige hostingprovider phpmyadmin dan kun je deze handleiding kunnen gebruiken voor het maken van de backup.
  2. Gebruik daarna deze handleiding om een nieuwe database aan te maken bij VIP. Na het aanmaken klik je op admin (of surf je naar domeinnaam.nl/mysql-admin) om in te loggen op het phypmyadmin control panel.
  3. Klik in de linker menu balk op databases en navigeer naar de database die je net hebt aangemaakt.
  4. Boven in het scherm bevind zich een aantal tabs, klik hier op import.
  5. In het volgende scherm geef je de locatie van je backup file aan.
  6. Klik op GO.

Webcontent

Voordat je aan de webcontent stap begint heb je de FTP gegevens nodig, je kunt hier vinden hoe je deze kunt opvragen.

Wordpress

Gebruik je WordPress dan kunt u de simpele plugin 'Duplicator' gebruiken om uw website te verplaatsen.

1. Om te beginnen heb je de Duplicator plugin nodig. Installeer deze en klik vervolgens links in het menu (in de wp-admin omgeving) op ‘Duplicator’.
  2. Je komt vervolgens op het scherm waar je alle 'Pakketten' ziet: als het goed is staan er nog geen. Een pakket of package bevat je volledige WordPress installatie en je gebruikt dit om je website over te zetten van de ene domeinnaam naar de andere domeinnaam.
  3. Klik op de tab Create New of Maak nieuwe (op de Duplicator pagina) en verander eventueel de naam.
  4. Maak een database aan in het mijn.vip.nl portaal.
  5. Download beide bestanden (Installer en Archive). Installer is een .php document dat je na de installatie weer kunt verwijderen en Archive is een .zip bestand met de inhoud van je website.
  6. Upload beide vervolgens naar je lege root van je nieuwe hosting pakket, zoals in de onderstaande afbeelding.
  7. Pak de .zip file niet uit! Ga zodra het uploaden klaar is naar www.domeinnaam.nl/installer.php om de laatste stap te voltooien.
  8. Informatie over het gebruik van een FTP programma en hoe je dit moet doen vind je hier. Vul de juiste gegevens in en controleer of alle gegevens juist zijn ingevuld. De plugin zal WordPress vervolgens installeren, zonder dat je verder stappen hoeft te ondernemen. Verwijder zodra alles online staat het .zip-bestand (die staat nog in de root van je website) en controleer of alles werkt. Je kunt inloggen met je oude gebruikersnaam en wachtwoord, verder is er ook niets veranderd.

Website

1. Log in met FTP bij uw huidige hosting provider en download alle files in de root van de website (waar de index file zich bevind).
  2. Log in met FTP bij VIP en plaats alles in de web folder.
  3. Klaar!