Dit support artikel bevat instructies voor het instellen van Hosted Exchange voor Outlook / Office apps / Samsung mail en Gmail

Outlook

voor Office, scroll naar midden op de pagina, voor mail scroll naar onder aan de pagina

1.    Selecteer Aan de slag als dit de eerste keer is. Als dat niet zo is dan ga je naar stap 2.

Outlook voor Android heeft wellicht jouw Gmail-account al geïnstalleerd.Je kunt automatisch toevoegen en machtigingen accepteren. Tik vervolgens op Account toevoegen om een nieuw e-mailaccount toevoegen.

2. Als je de app Outlook voor Android al eens hebt gebruikt en je wilt een nieuw account toevoegen, open dan het Menu en klik op Instellingen (het tandwieltje) > Account toevoegen > E-mailaccount toevoegen.

>   >

3. Typ je volledige e-mailadres en tik vervolgens op Doorgaan.

4. Voer het wachtwoord van je e-mailaccount in en tik op Aanmelden.

5. Je kunt om toestemming worden gevraagd voor toegang tot de agenda, contactpersonen, enzovoort. Tik op Ja of Toestaan.

Nu kun je Outlook voor Android gaan gebruiken.

Office

voor Outlook, scroll naar bovenaan de pagina, voor mail scroll naar onder aan de pagina

1. Tik op een willekeurige Office-app zoals Word om deze te starten. Voer je e-mailadres in en klik op de pijl. Voer daarna het Wachtwoord in dat is gekoppeld aan je e-mailadres > klik op Aanmelden.

opmerking: Als je andere Office-apps hebt geïnstalleerd op je Android-apparaat, worden je account en OneDrive-bestanden automatisch toegevoegd.

2. Selecteer Aan de slag met Word om aan de slag te gaan met de app.

Tik op Aan de slag.

3. Heb je al een account geïnstalleerd op je Android-apparaat of wil je nog een account toevoegen selecteer dan bovenaan jouw bestaande account.

4. Selecteer Account toevoegen. Voer daarna het Wachtwoord in dat is gekoppeld aan je e-mailadres > selecteer Aanmelden.

5. Klaar! Je kunt nu jouw Office app voor Android gaan gebruiken

Android mail-app (samsung)

voor Outlook, scroll naar bovenaan de pagina, voor office scroll naar midden in de pagina

1. Open de e-mail-app van Samsung en selecteer Account toevoegen als dit de eerste keer is.

Of ga in de app naar Instellingen > Account toevoegen.

<afbeelding>

2. Voer jouw e-mailadres en wachtwoord in. Tik op Aanmelden.

<afbeelding>

3. Als je wordt gevraagd om een accounttype te selecteren, kies dan Microsoft Exchange ActiveSyncom jouw contactpersonen en agenda's te synchroniseren.

Microsoft Exchange ActiveSync selecteren

4. Tik op Ja of OK om de instellingen en machtigingen te bevestigen. Wat je dan ziet, is afhankelijk van het type account dat je wilt instellen.

Tik op Ja als u machtigingen wilt accepteren

5. Als je een e-mail ziet met de tekst Actie vereist voor synchronisatie, dan open je deze en selecteer Gebruik een andere e-mail-app. Sla deze stap over als je dit bericht niet ziet.

Klik op de koppeling om de synchronisatie in te schakelen

5. Je kunt nu Samsung mail app voor Android gaan gebruiken

Android mail-app (Gmail)

voor Outlook scroll naar bovenaan de pagina, voor office scroll naar midden in de pagina

1. Werk je Gmail-app bij naar de nieuwste versie:

• Open de app Google Play Store op de telefoon.

• Typ 'Gmail' in het zoekvak en selecteer Bijwerken.

Opmerking: Als de optie Bijwerken niet beschikbaar is, heb je de nieuwste versie al.

Nadat de update is geïnstalleerd, tik je op het pictogram voor de Gmail-app om de app te openen.

2. Selecteer het menupictogram in de linkerbovenhoek > Instellingen> Account toevoegen > Exchange en Office 365.

Belangrijk: Kies GEEN Outlook, Hotmail en Live, tenzij je alleen e-mail wilt synchroniseren.

Exchange kiezen

3. Voer jouw volledige e-mailadres in en kies Volgende.

Geef je wachtwoord op en kies Volgende.

4. Volg eventuele prompts die verschijnen, inclusief beveiligingsmachtigingen. Je kunt ook worden gevraagd om de synchronisatie-instellingen in te stellen en een weergavenaam op te geven.

Als je Office 365 voor Bedrijven gebruikt, word je mogelijk ook gevraagd om aanvullende beveiligingsopties op te geven. Kies in dit geval Activeren.

5. Ga naar het Postvak IN dat je net hebt ingesteld. Als je een e-mail ziet met de tekst Actie vereist voor synchronisatie van e-mail, open je deze en selecteer je Gebruik een andere e-mail-app.

Sla deze stap over als je dit bericht niet ziet en jouw e-mail wordt gesynchroniseerd.

Klik op de koppeling om de synchronisatie in te schakelen

6. Vouw de Android-meldingsbalk uit door vanaf de bovenkant van het scherm omlaag te swipen/vegen.

Als je de melding Kan agenda en contactpersonen niet synchroniseren krijgt, klik je hierop. Kies vervolgens Toestaan en je bent klaar.

Opmerking: Als je geen melding van een synchronisatiefout ziet, ben je klaar!

Meldingsbalk openen