Wanneer je een site laadt, laadt de site zelf meerdere dingen erbij; zoals plaatjes, CSS, javascript-bestanden en soms nog veel meer. Dit doet de site allemaal over HTTP. Wanneer je een site over HTTPS wil laten draaien, moet je ervoor zorgen dat al deze bestanden ook via HTTPS geladen worden. Als je site zelf wel over HTTPS geladen wordt, maar de plaatjes en dergelijke op de site niet, dan krijg je Mixed Content. Als gevolg hiervan krijg je geen groen slotje naast je adresbalk.

Om Mixed Content te voorkomen, dien je ervoor te zorgen dat alle bestanden geladen worden over HTTPS. Wanneer je overstapt van HTTP naar HTTPS, wil het nog wel eens voorkomen dat links in oudere delen van je website niet automatisch geüpdatet worden. Je kan deze op de volgende manieren erachter komen welke links zorgen voor Mixed Content:

1. Haal je site door de SSL-checker, of

2. Op Chrome, ga naar de developers tools (rechtermuisknop -> inspecteren) en vervolgens op tabje "console".

Het oplossen van Mixed Content op Wordpress kan door de volgende plugins te installeren:

- Really Simple SSL,

- Insecure Content Fixer