Volg deze handleiding als je voor een bestaande site een Let's Encrypt SSL-certificaat wil aanvragen: https://support.vip.nl/nl/support/solutions/articles/11000052712-let-s-encrypt-ssl-certificaat-aanvragen-voor-een-bestaande-site

Let's Encrypt SSL-certificaten zijn een alternatief voor de Comodo SSL-certificaten die wij aanbieden. Het verschil zit in het verzekerde bedrag. Bij een Let's Encrypt SSL-certificaat is het domein niet verzekerd tegen een bepaald bedrag wanneer er iets onverhoopt misgaat in het beveiligen van de verbinding met het SSL-certificaat.

Toch blijft Let's Encrypt een handig alternatief omdat het makkelijk aan te vragen is via jouw Plesk-server. Voordat je een Let's Encrypt SSL-certificaat via Plesk kunt aanvragen dien je de A-records te verwijzen naar de Plesk-server. (1)

Hieronder vind je de stappen voor het aanvragen van het certificaat:

1. Log in als administrator van jouw Plesk-server. In de meeste gevallen kun je de back end bereiken door pl(volgnummer).plesk.provider.nl:8443 te bezoeken.
  2. Ga naar het gedeelte Domains
  3. We gaan de site toevoegen. Klik op Add Domain.
  4. Vul alle gegevens in en zorg ervoor dat het domain wordt beveiligd met een SSL-certificaat door het vinkje 'Secure the domain with Let's Encrypt' aan te vinken. Vul een e-mailadres in waar je notificaties op ontvangt van Let's Encrypt.
  5. Als alles goed is ingevuld en de site aangemaakt is verschijnt rechtsonder een statusoverzicht van het SSL-certificaat. Het duurt niet langer dan een minuut tot het onderstaande beeld verschijnt als de aanvraag succesvol is voltooid.

Je kunt nu gebruik maken van het Let's Encrypt SSL-certificaat.

(1) Achtergrondinformatie: Op de Plesk-server wordt een map (./well-known) ter verificatie voor het publiek opengesteld. Hiermee wordt geverifieerd dat jij vanaf het domein én deze server het ceritifcaat aanvraagt. Als Let's Encrypt de map heeft kunnen bezoeken dan wordt het SSL-certificaat afgeleverd. Een voorwaarde is dus dat het A-record verwijst naar de server die de map (./well-known) openbaar maakt. Anders kan de verificatie niet plaatsvinden.