Onze mailomgeving heeft een opslaglimiet. Wanneer je mailbox te vol is, is het noodzakelijk om mails te verwijderen. Door je mails lokaal op te slaan kun je ze toch nog raadplegen als dat nodig is. In deze handleiding leggen we uit hoe je je e-mails offline opslaat in Apple Mail op Mac OSX.

Hou Crtl ingedrukt en klik op de mailbox die je offline op wilt slaan.

Klik in het menu dat verschijnt op Exporteer postbus…

Er opent een nieuw venster. Hier kun je aangeven waar je de mailbox naartoe wil exporteren. Kies een locatie en klik op Kies.

Nu exporteert mail de volledige mailbox naar het bestand. Dit kan enige tijd duren.

Controleer hierna of het bestand goed is opgeslagen en of je het kunt openen in Apple Mail.

Als alles goed is gegaan, kun je mails uit je normale mailbox verwijderen. Toegang tot je oude e-mails heb je dan via het opgeslagen bestand.