Onze mailomgeving heeft een opslaglimiet. Wanneer je mailbox te vol is, is het noodzakelijk om mails te verwijderen. Door je mails lokaal op te slaan kun je ze toch nog raadplegen als dat nodig is. In deze handleiding leggen we uit hoe je je e-mails offline opslaat in Microsoft Office 2016.

Ga naar Bestand > Info > Accountinstellingen > Accountinstellingen…

Ga in het venster dat opent naar het tabblad Gegevensbestanden en klik daar op Toevoegen…

Er opent een venster waarin je een locatie voor de offline opslag van e-mails kunt kiezen. Kies een locatie en bestandsnaam en klik op OK.

Er is nu een nieuwe map zichtbaar (in dit voorbeeld “Outlook-gegevensbestand”). Alle e-mails die je hierheen versleept worden offline opgeslagen op de eerder gekozen locatie en verwijderd van de server.