Plesk heeft de mogelijkheid om een webmail applicatie te gebruiken voor e-mailaccounts die je beheert op jouw VPS. Je kunt een webmail applicatie instellen binnen Plesk door de volgende stappen te volgen:

Je logt in op het Plesk panel, vervolgens gaat je naar het domein waar op je webmail wilt activeren. Klik op ‘Mail-instellingen’:

Je krijgt de volgende opties in beeld:

Op deze pagina kan je een webmail applicatie kiezen.

Nadat je deze stappen hebt doorlopen, dient er een DNS record in de DNS van het betreffende domein aangemaakt te worden en deze ziet er als volgt uit:

Subdomein: webmail

Type: A

Prio: Geen

TTL: 3600

Adres: Het IP-adres van de VPS

Zodra je dit record hebt toegevoegd, kan je de webmail benaderen via de volgende URL http://webmail.uwdomeinnaam.nl.